Αποδέχθηκε την έδρα ο Γιάννης Ξεφτέρης

2013-03-02 15:25

 

Αποδέχθηκε την έδρα  η οποία έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Σταύρου Παπαπασταυρόπουλου και μετά από ένα διετές διάλειμμα ο Γιάννης Ξεφτέρης επιστρέφει στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Ξεφτέρης, όπως θυμούνται οι αναγνώστες μας, με επιστολή του, είχε δηλώσει την παραίτησή του από την παράταξη Κερατέα Καμάριζα Λαύριο Ενότητα, καταδεικνύοντας ως κύρια αιτία την αδρανοποίηση των οργάνων της παράταξης και την έλλειψη κάθε συλλογικότητας.
“Αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2010 έπαυσε κάθε οργανωμένη πολιτικά δραστηριότητα της παράταξής μας, όπως συναντήσεις, ενημερώσεις, πολιτικός σχεδιασμός και διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών, εκλεγμένων και μη. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο παραγκωνισμός των ενεργών μελών, αλλά και η απογοήτευση όλων όσων εργάστηκαν με εντιμότητα και ηθική για την συγκεκριμένη παράταξη”, δήλωνε επί λέξει στην τότε επιστολή παραίτησης.
Περιέγραφε δηλαδή ο κ. Ξεφτέρης εκείνα τα φαινόμενα που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Ι. Κουλουβράκη, μέλους πριν από τη συγκεκριμένη ανεξαρτητοποίηση της ίδιας δημοτικής παράταξης.
Όμως η παραίτηση του επικεφαλής Σταύρου Παπασταυρόπουλου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, που ακολούθησε, δημιούργησε έντονο προβληματισμό σε πολλούς “δραστήριους” ψηφοφόρους της παράταξης, κυρίως ως προς τη χρονική στιγμή που επελέγη, και  οδήγησε τελικά σε αναθεώρηση της στάσης του κ. Ξεφτέρη.
Συνέτειναν σε αυτή την επιλογή του όπως καλά γνωρίζουμε, οι έντονες πιέσεις και οι παροτρύνσεις των φίλων του και ψηφοφόρων, οι οποίοι με ιδιαίτερο νόημα του επεσήμαναν, πως, η ψήφος τους στην παράταξη  Κερατέα Καμάριζα Λαύριο Ενότητα το 2010, ήταν καθαρά προσωπική προς αυτόν επιλογή.
Κατέστησαν επίσης σαφές πως δεν επιθυμούν κανενός είδους πολιτική εξάρτηση και ζήτησαν από τον κ. Ξεφτέρη να αποδεχτεί την έδρα ώστε να υπερασπιστεί και να αγωνιστεί για τα συμφέροντα της πόλης του Λαυρίου την οποία θεωρούν παραγκωνισμένη από τις επιλογές της δημοτικής αρχής.
Άλλωστε, όπως υποστηρίζουν, μετά την παραίτηση του κ. Ππαπασταυρόπουλου, καταργούνται οι αιτίες αποστασιοποίησης του Ι. Ξεφτέρη από την επίσημή του δραστηριοποίηση, μέσα από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. 
Στον αντίποδα αυτών, όσοι υποστηρίζουν, και είναι αρκετοί, πως μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ι. Κουλουβράκη, ουδεμία παράταξη υφίσταται, πολύ περισσότερο όταν εδώ και ημέρες αποτελεί παρελθόν και ο ίδιος ο αρχηγός της παράταξης.
Και κατ’ αυτούς,  είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο κ. Ξεφτέρης μπορέσει μόνος, δίχως πολιτική και παραταξιακή στήριξη να σταθεί απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που καίνε την ευρύτερη Λαυρεωτική.
Ίδωμεν
 
 
 

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.