Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53

Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή 

στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοικούσα τον Δήμο παράταξη και στο σύνολο της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συζήτηση του θέματος της επέκτασης της αρμοδιότητας και διεύρυνση των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τηλεθέρμανσης (ΔΕΥΑΤΗΛ), στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η επιχείρηση που κατά καιρούς έχει βρεθεί στο επίκεντρο κάθε είδους υπαινιγμών ως προς το “αμαρτωλό” παρελθόν της, άνοιξε τον ασκό των διαξιφισμών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κερατέας.

Υπέρμαχη όπως ήταν φυσικό αυτής της επέκτασης της ΔΕΥΑΤΗΛ η Δημοτική Αρχή, η οποία διά στόματος του δημάρχου κ. Λουκά, επικαλέστηκε τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας, ή οποία, όπως υποστήριξε, επιτάσσει την επέκταση της δράσης τέτοιου είδους επιχειρήσεων σε όλη την εδαφική περιοχή των Καλλικρατικών Δήμων.

Το τελευταίο προκάλεσε την έντονη αμφισβήτηση της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, οι σύμβουλοι της οποίας ερμηνεύουν διαφορετικά το γράμμα του νόμου και δεν θεωρούν υποχρεωτική την παραπάνω επεκτατικότητα της ΔΕΥΑΤΗΛ στη γειτονική Κερατέα.

Εμπεριστατωμένος για ακόμη μια φορά ο λόγος του Στ. Ιατρού που επέμεινε στη διατήρηση του σημερινού status quo στα θέματα Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε Λαύριο και Κερατέα.

Για κλείσιμο της ΔΕΥΑΤΗΛ, όπως και των κάθε είδους δημοτικών επιχειρήσεων, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Παμφίλης, καταθέτοντας την πολιτική θέση του ΚΚΕ γύρω από το θέμα γενικότερα των Δημοτικών Επιχειρήσεων, και την ενσωμάτωση του προσωπικού στον Δήμο.

Η συζήτηση κινήθηκε επί μακρόν σε αυτό το σκηνικό, με την αντιπαράθεση ένθεν κακείθεν εντός των συνηθισμένων ορίων, ώσπου τον λόγο έλαβε ο Γιάννης Παρασκευής.

Ο κ. Παρασκευής έκανε λόγο ουσιαστικά για μία ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων επιχείρηση, η οποία βάσει του καταστατικού της μπορεί να προχωρήσει, όπως αποκαλυπτικά ισχυρίστηκε, σε πλήθος κερδοσκοπικού τύπου δραστηριότητες μεταξύ των οποίων ακόμη και η εμφιάλωση.

Επιχειρώντας να καταδείξει το μέγεθος των “δυνατοτήτων” της επιχείρησης, τη μετονόμασε περιπαιχτικά σε Δημοτικό Ενεργειακό Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα Αποχέτευσης Ύδρευσης Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (Δ.Ε.Χ.Ι.ΑΠ.Υ.ΤΗΛ), προφανώς συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τις πρώην ΕΝΕΛ και ΔΗΚΕΛ.

Τα έθεσε αυτά ο κ. Παρασκευής υπό τις συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ακολουθώντας την πεπατημένη, επιλέγει να λειτουργεί ως υπασπιστής της διοικούσας παράταξης παρά ως Προεδρεύουσα του κυρίαρχου δημοτικού οργάνου.

Ο Γιάννης Παρασκευής ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Έκανε λόγο για ανίερες συμφωνίες των “μνηστήρων” του θώκου της ΔΕΥΑΤΗΛ που διαδέχτηκαν τις κονταρομαχίες, καθώς και για παρασκηνιακές κινήσεις με φόντο τελικά την αδιατάρακτη, επιχειρηματική δραστηριότητα της “αμαρτωλής” Δημοτικής Επιχείρησης.

Κάνοντας δε ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε πως σε περίπτωση μελλοντικής διαλύσεως της ΔΕΥΑΤΗΛ, το προσωπικό όχι απλώς δεν μπορεί να απορροφηθεί από τον Δήμο, αλλά αντίθετα, όπως προβλέπεται θα πάει, όπως χαρακτηριστικά είπε, στο σπίτι του, κονιορτοποιώντας έτσι τους ισχυρισμούς πολλών συναδέλφων του περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης.

Η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

 

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.