Συνέντευξη της Αρετούσας Μακρή στον Μανώλη Ντούρο

2012-12-29 20:19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αρετούσα Μακρή

“Εάν τελικά δεν υπάρξει αυτός ο πολιτικός που θα θελήσει να δώσει γροθιά στο μαχαίρι, τότε πρέπει να υπάρξει ένα ενωμένο και συσπειρωμένο λαϊκό μέτωπο, για να διεκδικήσει και να ασκήσει την εξουσία με το λαό, προς όφελος του λαού.”

Κυρία Μακρή,
Συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες δύο χρόνια της νέας δημαρχιακής περιόδου 2011-2014.
Ποια είναι η εκτίμησή σας για τα πεπραγμένα αυτής της διετίας;


Το βασικό και κύριο έργο που έπρεπε να επιτελέσει αρχικά η νέα Δημοτική αρχή, ήταν η συγκρότηση και η οργάνωση του νέου Δήμου Λαυρεωτικής, ο οποίος συστάθηκε με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης». Η πρώτη περίοδος του έτους 2011, ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη, καθόσον οι διαδικασίες οργάνωσης του νέου Δήμου, των Νομικών του Προσώπων και των Οργανισμών του, ήταν ιδιαίτερα επίπονες και χρονοβόρες. Μην ξεχνάτε ότι οργανώθηκε και λειτούργησε ο νέος Δήμος Λαυρεωτικής από την αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την έκδοση νέου Α.Φ.Μ., από την απογραφή, παράδοση και παραλαβή των περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων των δύο πρώην Δήμων Κερατέας και Λαυρεωτικής και της Κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου, από την κατάταξη του προσωπικού αυτών στον νέο Δήμο και την οργάνωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου, μέχρι την συγχώνευση όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των πρώην Δήμων, την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και τους απολογισμούς των πρώην Δήμων και της Κοινότητας, καθώς και όλων των απολογισμών των Νομικών Προσώπων των πρώην Δήμων.
Όλα τα ανωτέρω ολοκληρώθηκαν εντός του έτους 2011, ενώ παράλληλα η νέα Δημοτική αρχή συνέχισε την υλοποίηση υφισταμένων έργων και επεδίωξε την έγκριση νέων έργων. Το έτος 2011 διεξήχθησαν 26 Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ελήφθησαν 345 αποφάσεις.
Σας υπενθυμίζω ότι οι διαδικασίες συγκρότησης και οργάνωσης του νέου Δήμου Λαυρεωτικής, ξεκίνησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθόσον τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2011 η Κερατέα και η ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, ήταν αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, διότι οι κάτοικοι αντιστέκονταν σθεναρά στις παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες της τότε Κυβέρνησης, να κατασκευάσει Χ.Υ.Τ.Α. στο «Οβριόκαστρο» Κερατέας.
Η νέα Δημοτική αρχή μέσα στις δυσμενείς οικονομικά συνθήκες που βιώνει η χώρα, προσπάθησε με τις ενέργειές της και πιστεύω σε μεγάλο βαθμό κατάφερε, παρά τις μεγάλες μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων και τις μειώσεις των εσόδων, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών, να ελέγξει και να βάλει τάξη στα οικονομικά του Δήμου και να ανταπεξέλθει στις δεκάδες νέες αρμοδιότητες που ανατέθηκαν στον Δήμο, λόγω του «Καλλικράτη».
Συνεχίσθηκε η υλοποίηση των υφισταμένων έργων στις Δημοτικές Ενότητες Κερατέας και Λαυρεωτικής, όπως, ενδεικτικά, για την Κερατέα: η συνέχιση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλεως της επέκτασης Κερατέας, η ολοκλήρωση της κατασκευής και η λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, η έναρξη της κατασκευής του Γυμναστηρίου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Κερατέας, η συνέχιση του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Δημαρχείο της Κερατέας και ενδεικτικά για το Λαύριο: η αγορά του κτιρίου της ΕΥΤΕΡΠΗΣ, η συνέχιση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Λαυρίου, οι ασφαλτοστρώσεις των οδών της πόλης, η κατασκευή του Βρεφονηπιακού σταθμού.
Εκτός των συνεχιζόμενων έργων, η Δημοτική αρχή επεδίωξε την έγκριση νέων μελετών και έργων, με σκοπό την ανάπτυξη της Λαυρεωτικής και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, όπως ενδεικτικά για την Κερατέα:
Η έναρξη της κατασκευής του περιφερειακού δικτύου ύδρευσης της Κερατέας με την αντικατάσταση αγωγών και τοποθέτησης νέων πιεστικών, για την καλύτερη υδροδότηση της πόλης και των οικισμών, καθώς και η αντικατάσταση τμημάτων αγωγών ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, με νέους.
Η ασφαλτόστρωση οδών της πόλης.
Η υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων σε Επιχειρησιακά Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, όπως ενδεικτικά:
Η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου της κατασκευής αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων, από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού Κερατέας στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού Λαυρίου και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καθαρισμού Κερατέας. Το έργο αυτό θα λύσει, εκτός των άλλων, και το πρόβλημα άρδευσης όλων των καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης
Η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων Πλάκας Κερατέας.
Η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου περιβαλλοντική αναβάθμιση στις παρυφές του Πανείου όρους. Με το έργο αυτό προβλέπεται ανάπλαση όλης της Νότιας περιφερειακής οδού της Κερατέας.
Η έγκριση μελέτης και η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου της αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου «οικία Μπία».
Η υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων σε Επιχειρησιακά Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, όπως, ενδεικτικά, για το Λαύριο:
Η υποβολή πρότασης για την ένταξη των έργων της ενεργειακής αναβάθμισης του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου.
Η έγκριση μελέτης και η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου της αποκατάστασης της Γαλλικής Σκάλας.
Η υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων σε Επιχειρησιακά Προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, όπως, ενδεικτικά, για τον ΄Αγιο Κωνσταντίνο:
Η υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων Αγίου Κωνσταντίνου. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης
Από όσα σας ανέφερα, πιστεύω ότι είναι πασιφανές, ότι η νέα Δημοτική αρχή στα δύο αυτά χρόνια της θητείας της και κάτω από τις αντίξοες επικρατούσες συνθήκες, έχει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο έργο, το οποίο εφόσον επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες της χώρας να ολοκληρωθεί, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις πόλεις του Δήμου, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τις παρεχόμενες προς αυτούς υπηρεσίες.

Συναντήσατε, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σφοδρή επίθεση από μέρος της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας του κορυφαίου δημοτικού οργάνου. Γιατί συνέβη αυτό;

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το κυρίαρχο θεσμικό όργανο του Δήμου, μέσω του οποίου πρέπει να λαμβάνονται με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο και με πλήρη διαφάνεια αποφάσεις, με απώτερο και μοναδικό σκοπό την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Δήμου και των Οργανισμών του, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να εισπράξουν τα οφέλη οι πολίτες και ο τόπος γενικότερα.
Από την ανάληψη των καθηκόντων μου και μέχρι σήμερα έχω προσπαθήσει να αναβαθμίσω την θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και με τον τρόπο διεύθυνσης των συνεδριάσεων προσπαθώ να συγκεράσω διαφορετικές θέσεις και απόψεις, με σκοπό, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, να λαμβάνονται αποφάσεις προς εξυπηρέτηση και όφελος των πολιτών.
Τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται πλέον, όχι σε απομονωμένες αίθουσες 20 τ.μ. και εκτός πόλης, αλλά εντός της πόλης του Λαυρίου, ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.
Τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ζητούν τον λόγο, όσο και οι πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις θέσεις τους, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Έχω προσπαθήσει, κατά τις συζητήσεις των θεμάτων, να γίνεται μία ελεύθερη και εποικοδομητική διακίνηση ιδεών και απόψεων από Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες, ούτως ώστε να εκφράζονται οι θέσεις όλων, χωρίς αποκλεισμούς και να λαμβάνονται αποφάσεις που εξυπηρετούν το συμφέρον της Λαυρεωτικής.
Η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και ειδικά στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου λαμβάνονται αποφάσεις που τον αφορούν.
Οι Προσκλήσεις με τα προς συζήτηση θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου γνωστοποιούνται στους πολίτες, με κάθε τρόπο και μέσο, όπως ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του Δήμου, τοιχοκολλήσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, αποστολή με fax και ηλεκτρονικά σε ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.
Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Λαυρεωτικής, έχει επιδοκιμάσει τον τρόπο αυτό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μεμονωμένα περιστατικά προσωπικής επίθεσης από συγκεκριμένους συμβούλους της αντιπολίτευσης, ερείδονται καθαρά σε προσωπικούς τους λόγους, που μόνο εκείνοι γνωρίζουν, και δεν είναι ικανά να αμαυρώσουν ούτε κατ’ ελάχιστο την εύρυθμη λειτουργία και την δημοκρατική εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης, η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης απέναντι σ' αυτή την πολεμική, η οποία διά του επικεφαλής της του κ. Παμφίλη υπερασπίστηκε και εσάς και το θεσμό γενικότερα στο πρόσωπό σας.
Θα μπορούσε να γίνει λόγος για αποτέλεσμα μίας εκτίμησης που έρχεται από μακρυά;


Πραγματικά εκτίμησα την τοποθέτηση του κ. Παμφίλη απέναντι στην συκοφαντική και άδικη επίθεση που δέχθηκα από συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Ήταν ο μοναδικός Δημοτικός Σύμβουλος που είχε το θάρρος να δώσει στον εν λόγω Σύμβουλο μία πολιτική απάντηση και να υπερασπιστεί όχι τόσο εμένα, αλλά τον δημοκρατικό, θεσμικό ρόλο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κύριε Ντούρο, λόγω και της ιδιότητάς μου ως Δικηγόρου δεν έχω μάθει να με υπερασπίζονται, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα όταν υπάρχουν άνθρωποι με την πολιτική παιδεία και το πολιτικό ήθος του κ. Παμφίλη, οι οποίοι μπορούν να αντιληφθούν πότε κάποιος κάνει πολιτική κριτική και πότε δημαγωγική πολιτική προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.
Όταν κάποιος συμμετέχει, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στην πολιτική, πρέπει να δέχεται την εποικοδομητική πολιτική κριτική, για να διορθώσει τα λάθη του και να γίνει καλύτερος, για να προσφέρει περισσότερα.
Η υγιής πολιτική αντιπαράθεση οδηγεί σε πολιτικές λύσεις, ενώ η στείρα και άνευ ουσίας δημαγωγική πολιτική, σε όποιον χώρο και αν αυτή ασκείται, οδηγεί σε αδιέξοδα με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες. Και δυστυχώς τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής τα βιώνουμε σήμερα στην χειρότερη μορφή τους, όχι μόνο στην Λαυρεωτική, αλλά σε όλη την χώρα.

Πως κρίνετε τη συμπόρευση των πόλεων Κερατέας και Λαυρίου, την οποία υπαγόρευσε ο "Καλλικράτης", με δεδομένα τα σημάδια ενός καλά κρατούντος τοπικισμού;

Η συγχώνευση των Δήμων με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», είναι ένα από τα αποτελέσματα του πρώτου «μνημονίου» που υπέγραψε η χώρα με τους δανειστές της για την «σωτηρία» της. Ο Καλλικράτης είναι ένα εγχείρημα που έγινε πρόχειρα, χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, χωρίς οργάνωση και υποδομή και χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν, σε πολλές περιπτώσεις, οι ιδιαιτερότητες και οι πραγματικές ανάγκες πολλών περιοχών.
Ο τρόπος της συγχώνευσης των Δήμων, σε πλείστες περιπτώσεις, εξυπηρέτησε κομματικά και προσωπικά πολιτικά συμφέροντα, αιφνιδιάζοντας τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες δεν ήταν έτοιμες, μέσα σε πέντε μήνες από την ψήφισή του, να δεχθούν και να αφομοιώσουν άμεσα τις αλλαγές που επέφερε η συγχώνευση αυτή.
Πιστεύω ότι χαρακτηριστικό στοιχείο των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, στην πλειοψηφία των Δήμων της Ελλάδας, ήταν ο τοπικισμός, στοιχείο το οποίο είναι περισσότερο έντονο στις μικρές τοπικές κοινωνίες, όπως η δική μας.
΄Ομως, μετά την πάροδο δύο ετών, θεωρώ ότι η αρχική τοπικιστική αντίληψη τόσο των πολιτικών, όσο και των πολιτών, για την ανάληψη της εξουσίας από την μία ή την άλλη πόλη, έχει περιορισθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Πλέον υπάρχουν εμφανή σημάδια, ότι οι δύο πόλεις Κερατέας και Λαυρίου έχουν αρχίσει να συμπορεύονται και η κάθε κοινωνία να αφουγκράζεται και να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της άλλης. Η μεγαλύτερη επαφή των πολιτών μεταξύ τους, η γνωριμία των κατοίκων της μίας πόλης με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την νοοτροπία των κατοίκων της άλλης πόλης, η γνώση των προβλημάτων και των αναγκών της κάθε πόλης και ειδικότερα η επιθυμία όλων μας, να αναπτυχθεί ο τόπος που ζούμε και να καλυτερεύσει η ποιότητα της ζωής μας, έχει αποδυναμώσει το στοιχείο αυτό του τοπικισμού.
Με τα προβλήματα που βιώνουμε όλοι μας σήμερα, θεωρώ ότι ελάχιστους πλέον πολίτες ενδιαφέρει, από πού κρατάει η «σκούφια» αυτών που θα διοικήσουν αυτόν τον τόπο, την Λαυρεωτική.
Πιστεύω, ότι αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη σήμερα, είναι αυτός που διοικεί, να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται πρώτιστα για την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου και των κατοίκων του και να υποτάσσει το εγώ και το θέλω του στο δημόσιο συμφέρον.
Με βάση αυτά τα στοιχεία πιστεύω ότι θα κρίνουν πλέον οι πολίτες στις επόμενες εκλογές.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουν μία πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση στο εισόδημά τους, ενώ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού οδηγείται στην εξαθλίωση από την επέλαση των επονείδιστων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Υπάρχει διέξοδος; Ποια είναι η άποψή σας;

Πραγματικά τα τελευταία 3 χρόνια περίπου η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η οικονομική κρίση που ξέσπασε «ξαφνικά» μας αιφνιδίασε όλους και μετέτρεψε το όνειρο της επίπλαστης, όπως αποδείχθηκε, ευημερίας στην οποία ζούσαμε οι περισσότεροι από εμάς, σε τρομακτικό εφιάλτη.
Η ιστορία όμως έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ή δεν γίνεται τυχαία. Για ό,τι γίνεται στις χώρες και στους λαούς ολόκληρου του κόσμου, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι υπάρχουν λόγοι και αιτίες.
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα. Οι άβουλοι, αδύναμοι, χειραγωγημένοι και κατώτεροι των περιστάσεων πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών, έχουν οδηγήσει, με τις «πολιτικάντικες» πρακτικές τους, στην εξαθλίωση ένα μεγάλο τμήμα του λαού. Και έπεται συνέχεια, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά φώς σε αυτό το ατελείωτο τούνελ της ήδη πενταετούς ύφεσης και της πλήρους απραξίας που έχει εισέλθει η χώρα.
Αυτό που κάνουμε εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, είναι να δανειζόμαστε, με επαχθείς όρους, για να αποπληρώνουμε στην ουσία τους δανειστές μας.
Και το αποτέλεσμα αυτής της αναποτελεσματικής πολιτικής είναι, κατ’ επιταγή τρίτων, να περικόπτονται συνεχώς μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, να αποδομείται το κράτος πρόνοιας και να καταπατώνται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η φαύλη αυτή πολιτική που ασκεί η κεντρική εξουσία τα τελευταία τρία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα 3.000.000 του πληθυσμού της Ελλάδας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία να έχει φθάσει στο 25% και να υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτο, να πλήττονται συνεχώς με επαχθή οικονομικά μέτρα οι ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις και να τείνει να εξαφανισθεί η μεσαία τάξη.
Και είναι πασιφανές και με το νέο προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, ποιοι δεν πλήττονται. Δεν πλήττονται οι πραγματικά έχοντες και κατέχοντες, αυτοί που έχουν μεγάλα περιουσιακά εισοδήματα, οι μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό. Αυτοί πραγματικά βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο.
Δυστυχώς κ. Ντούρο και η συνέχεια, σύμφωνα και με τις προβλέψεις της Κυβέρνησης, προβλέπεται δυσοίωνη.
Η ύφεση για το έτος 2013 προβλέπεται στο 4,5%, με περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των επαγγελματιών.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ σαν απλός πολίτης, είναι ότι με την πολιτική που ακολουθείται από την Κυβέρνηση και τους ξένους «σωτήρες μας», η Ελλάδα πολύ σύντομα θα επιστρέψει από πλευράς ανάπτυξης και πραγματικής οικονομίας στην δεκαετία του ’60. Θα υπάρχουν δύο τάξεις, όπως και τότε, οι φτωχοί και οι πλούσιοι, οι οποίοι θα γίνονται πλουσιότεροι εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για επιβίωση του υπόλοιπου εξαθλιωμένου λαού.
Με ρωτάτε εάν υπάρχει διέξοδος. Σας απαντώ, ότι διέξοδος από αυτήν την κρίση, την οποία δημιούργησαν οι ίδιοι οι κρατούντες με τις φαύλες και αλόγιστες πολιτικές τους, δεν θα υπάρξει, εάν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός να ορθώσει επί τέλους το ανάστημά του στους «φίλους εταίρους μας», που το μόνο που θέλουν, είναι να κάνουν την χώρα μας προτεκτοράτο τους, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, και να τους πει: φθάνει έως εδώ! δεν πάει άλλο!
Ένας πολιτικός που θα ενδιαφερθεί και θα προασπίσει πραγματικά τα συμφέροντα της χώρας μας και των πολιτών της.
Δεν είναι δυνατόν οι κυβερνώντες και τα συν αυτούς Μ.Μ.Ε, να ευαγγελίζονται την, με όποιο κόστος, παραμονή της χώρας στο ευρώ, προκειμένου να σωθεί η χώρα. Η χώρα δεν είναι μόνο άψυχα νούμερα, αριθμοί και δημοσιονομικά στοιχεία. Η χώρα είναι οι πολίτες της, ο λαός της. Εάν εξαθλιωθεί και συρρικνωθεί ο λαός, ποια χώρα θα σωθεί; Η χώρα που θέλουν να δημιουργήσουν οι ομάδες συμφερόντων, ή η χώρα που θέλουμε να έχουμε εμείς οι πολίτες;
Εάν τελικά δεν υπάρξει αυτός ο πολιτικός που θα θελήσει να δώσει γροθιά στο μαχαίρι, τότε πρέπει να υπάρξει ένα ενωμένο και συσπειρωμένο λαϊκό μέτωπο, για να διεκδικήσει και να ασκήσει την εξουσία με το λαό, προς όφελος του λαού.

Η θητεία σας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Θα τεθείτε στη διάθεση του δημάρχου στις νέες δημαιρεσίες;

Κύριε Ντούρο, είμαι στην παράταξη του Δημάρχου κ. Λεβαντή από το έτος 1994. Ο λόγος που εδώ και 18 έτη βρίσκομαι δίπλα του και τον στηρίζω με τις όποιες δυνάμεις μου, είναι, γιατί στο πρόσωπό του βλέπω έναν ηθικό και έντιμο άνθρωπο, ο οποίος ενδιαφέρεται πραγματικά για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου του, χωρίς σκοπιμότητες και ο οποίος ανιδιοτελώς έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας, χωρίς να έχει ωφεληθεί προσωπικά ούτε κατ’ ελάχιστο, από την άσκηση της εξουσίας. Και είναι πραγματικά σπάνιο στις ημέρες μας το γεγονός, να εισέρχεται κάποιος «πλούσιος» στην πολιτική και μετά την άσκηση εξουσίας επί 10 έτη, να είναι «φτωχότερος».
Κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό της θητείας μου, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, έχω να σας πω, ότι ήταν πραγματικά μία δύσκολη θητεία, η οποία διανύθηκε, λόγω του «Καλλικράτη», κάτω από νέες, πρωτόγνωρες συνθήκες και καταστάσεις, στην διάρκειά της οποίας βίωσα έντονα και ανάμικτα συναισθήματα, όπως χαράς, υπερηφάνειας, επιβεβαίωσης, αλλά και θλίψης, στενοχώριας και οργής.
Μέσα από την άσκηση των καθηκόντων μου προσπάθησα πραγματικά με όλες μου τις δυνάμεις, με δημοκρατικό και αμερόληπτο τρόπο, χωρίς υστεροβουλίες και σκοπιμότητες, για το καλύτερο αυτού του τόπου και των συμπολιτών μου.
Μέσα στη διάθεσή μου για προσφορά, μπορεί να έκανα και λάθη. Ουδείς αλάνθαστος. Μόνο όποιος δεν εργάζεται, δεν κάνει λάθη.
Το βασικό είναι, όταν κάποιος κάνει απολογισμό πεπραγμένων, να νοιώθει καλά με την συνείδησή του, ότι έπραξε το καθήκον του και έκανε το καλύτερο δυνατόν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, τιμώντας την θέση για την οποία επιλέχθηκε.
Όπως γνωρίζετε, οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του νέου έτους. Ο κ. Δήμαρχος είναι αυτός που θα επιλέξει από την Δημοτική Παράταξη τον Σύμβουλο, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Εγώ, όπως σας προείπα, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, από όποια θέση μου ζητηθεί, για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας, της Λαυρεωτικής.

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.