Η Εργατική Πρωτομαγιά και η μικροπολιτική της Δημοτικής Αρχής

2014-05-01 17:28
Γράφει ο Μανώλης Ντούρος
 
Όλα για όλα φαίνεται πως είναι το σύνθημα που επικρατεί στη διοικούσα τον Δήμο παράταξη, μπροστά στην επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από τη νίκη στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου.
Σαν να μην έφταναν λοιπόν οι απολογισμοί του μονολόγου  σε Κερατέα και Λαύριο,  στον χορό μπήκε και η εκμετάλλευση της ίδιας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία πρέπει να αποτελεί για τους εργάτες όλης της γης  Απεργία και όχι εθιμοτυπική Αργία.
Αυτά βέβαια, λίγο φαίνεται πως απασχολούν τη Δημοτική Αρχή και τον  Δήμαρχο κ. Λεβαντή που γαντζωμένοι από το θέμα των απορριμμάτων, καλούν το λαό της Λαυρεωτικής να ανηφορίσει κατά το Οβριόκαστρο για να γιορτάσει μετά ζωντανής μουσικής, πέραν της  επετείου της λήξης των κινητοποιήσεων για το θέμα των απορριμμάτων και την ...Πρωτομαγιά.
Δικαίως διαμαρτύρεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, βλέποντας τον ευτελισμό εκ μέρους των διοικούντων τον Δήμο Λαυρεωτικής της σπουδαίας για την εργατική τάξη ημέρας της 1ης Μαΐου, ειδικά στο Λαύριο, “της πόλης των μεγάλων εργατικών αγώνων και της δημιουργίας του πρώτου βιομηχανικού προλεταριάτου”, όπως πολύ σωστά επισημαίνει στην μεστή περιεχομένου ανακοίνωσή του.
Ο φτωχός λαός  που πολύ σύντομα θα προσέλθει στην κάλπη, δεν θα πρέπει διόλου  να τα προσπεράσει όλα τούτα, αντίθετα οφείλει να αποδοκιμάσει με την ψήφο του αυτή την κακόγουστη μικροπολιτική  και τους επίδοξους υποστηρικτές της. Μια μικροπολιτική, η οποία θυσιάζοντας τα πάντα μπροστά στην επίτευξη της πολυπόθητης νίκης,  αποπολιτικοποιεί και ισοπεδώνει τους μεγάλους εργατικούς αγώνες, για να στήσει το σκηνικό του πολιτικού παιχνιδιού που επιθυμεί. 
Θα πρέπει επίσης ο λαός της Λαυρεωτικής με την ταξική του συνείδηση και την εμπειρία του, να αναρωτηθεί τι έπραξε η Δημοτική Αρχή για να καταδικάσει και να καταγγείλει την αντεργατική κυβερνητική πολιτική που γεμίζει ανεργία, φτώχεια, απογοήτευση και γκρεμισμένα όνειρα το σπίτι της λαϊκής οικογένειας.
Ας καταλάβουν πια οι διοικούντες τον Δήμο Λαυρεωτικής πως το λάστιχο των απορριμμάτων δεν μπορεί να τεντώνει κατά όπως τους εξυπηρετεί, πολύ περισσότερο δεν τους επιτρέπεται, χάριν των δημοτικών εκλογών, να πειραματίζονται με την Εργατική Πρωτομαγιά.
Την 1η Μαΐου, σημείο αναφοράς για τους  εργαζόμενους και τους άνεργους του Λαυρίου αλλά και της ευρύτερης Λαυρεωτικής, δεν πρέπει να αποτελέσουν τα βουνά και τα λαγκάδια,  αλλά το  Άγαλμα των Μεταλλωρύχων και η συγκέντρωση  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου. 
Για τους χορούς και τα γλέντια, θάχουμε πάντα καιρό...

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.