Η νέα Ελλάδα...

2013-07-11 16:59

 

Γράφει ο Μανώλης Ντούρος

 

Σε συστράτευση κάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή 30 Ιουνίου τους Έλληνες, προκειμένου όλοι μαζί, όπως ανέφερε, να οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα.

Το έκανε αυτό από το κομματικό βήμα του 9ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία προσδίδει όλο και περισσότερο ακροδεξιά χαρακτηριστικά και όχι φυσικά από το βήμα της Βουλής όπου σπανίως εμφανίζεται, όπως αντίθετα οφείλει, από την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του. Μια εβδομάδα μετά, οδηγεί στη διαθεσιμότητα 5.000 και πλέον εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η νέα Ελλάδα όμως την οποία οραματίζεται ο κ. Σαμαράς, είναι μια Ελλάδα της εφιαλτικής ανεργίας, μια Ελλάδα των εξευτελιστικών μισθών, μια Ελλάδα της οποίας οι νέοι το μόνο που ονειρεύονται είναι την παντοίοις τρόποις φυγή τους στο εξωτερικό.

Στη νέα Ελλάδα, που ήδη οικοδομεί ο κ. Σαμαράς, οι αυτοκτονίες, όσο και αν αποκρύβονται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθημερινά στοιχειώνουν και κάποιο λαϊκό σπίτι, από εκείνα που ”κλείνει” η περίτεχνη...“αρχιτεκτονική” της κυβέρνησής του.

Αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα της μνημονιακής υποταγής, η Ελλάδα της εξαθλίωσης, της κοινωνικής ισοπέδωσης και του οικονομικού εκμαυλισμού, η Ελλάδα προτεκτοράτο που τελεί υπό νέα γερμανική, οικονομική αυτή τη φορά κατοχή και που σε τίποτα δεν θυμίζει μια ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα, δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα που οφείλουμε οι Έλληνες να οικοδομήσουμε.

Η συστράτευση την οποία ζητά ο κ. Σαμαράς, δεν υπηρετεί τo συμφέρον του λαού προς τον οποίο απευθύνεται, γι' αυτό και ουσιαστικά η πρόσκλησή του είναι χωρίς αποδέκτη.

Από την άλλη, οφείλουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το αντιμνημονιακό μέτωπο, κάτι παραπάνω να πράξουν για να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο.

Διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα...

 

 

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.