Λάθος επιλογή του πρώην δημάρχου - Λοιδορεί την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ), ο Σταύρος Παπασταυρόπουλος

2013-05-15 17:46

 

Προβληματισμό σκορπίζει σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική ο πρώην δήμαρχοςΛαυρίου Σταύρος Παπασταυρόπουλος, επιλέγοντας για χάρη των εντυπώσεων και μόνο να λοιδορήσει την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ), προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματολογία του απέναντι σε επικριτικά σχόλια εντύπου της δημοτικής αρχής.
Σχόλια που τον επέκριναν για το ότι εθεάθη σε ταβέρνα συνδαιτυμόνας του κατά τα άλλα πολιτικού του αντιπάλου, κ. Δημήτρη Λουκά.
Μας είναι παντελώς αδιάφορο με ποιους επιλέγει να συνευρεθεί, σε διασκεδαστικό μάλιστα περιβάλλον, ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου κ. Παπασταυρόπουλος.
Είναι προσωπική του επιλογή, απόλυτα σεβαστή, πολύ περισσότερο τώρα που παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, να συνευρίσκεται ακόμη και με τους άσπονδους έως χθες πολιτικούς του αντιπάλους.
Και δικαίωμά του να προσκαλέσει όποιον επιθυμεί στο τραπέζι του.
Όλα καλά μέχρι εδώ.
Όμως ο κ. Παπασταυρόπουλος, στην απάντηση επί των όσων του καταμαρτυρούν οι συντάκτες του παραπάνω εντύπου, αποφάσισε να διαβεί το Ρουβίκωνα.
Και στην προσπάθειά του να κατακεραυνώσει τους επικριτές του, έκανε λόγο, ουσιαστικά, για ανθρώπους περιορισμένης αξιοπιστίας, για “καμένα” μυαλά λόγω θητείας στην ΚΝΕ.
Ήταν το τελευταίο που περιμέναμε να ακούσουμε από τον πρώην δήμαρχο κ. Παπασταυρόπουλο, που επί της θητείας του τιμήθηκε πολλές φορές ως προσκεκλημένος και ομιλητής σε εκδηλώσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την πολύχρονη δράση και ιστορία του ΚΚΕ.
Ήταν το τελευταίο που θα περιμέναμε από τον πρώην δήμαρχο που αυτόβουλα χαιρέτιζε στα 1997 τα 80χρονα του ΚΚΕ, με επιστολή του στην Κεντρική Επιτροπή την οποία και παραθέτουμε.
Τι μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα;
Μήπως υποκρινόταν όλα εκείνα τα χρόνια χάριν της “δυναμικής” της δεύτερης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών, όπως αρκετοί πρέσβευαν τότε;
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο κ. Παπασταυρόπουλος, ουδέποτε έλαβε από μέλος του ΚΚΕ, οποιασδήποτε ηλικίας, απαξιωτική κριτική και ύβρη πολιτική.
Για το λόγο αυτό και αναρωτιόμαστε τι κερδίζει σήμερα ο πρώην δήμαρχος με το να λοιδορεί χωρίς αιτία την ΚΝΕ, γνωρίζοντας με την πολιτική του εμπειρία πως θα υπάρξει αντίδραση και μάλιστα έντονη από το ίδιο το ΚΚΕ.
Επιλέξαμε να παραθέσουμε τις εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικά τοποθετήσεις του κ. Παπασταυρόπουλου, στο παρελθόν και στο σήμερα, γιατί θεωρούμε πως στο Λαύριο της ανεργίας και της φτώχειας, που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές του μνημονίου, τις οποίες και ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Λαυρίου έχει πρόσφατα στηλιτεύσει, περισσότερα προσφέρουν  στον εργατόκοσμο της πόλης τοποθετήσεις σαν αυτές που προέβαινε στα 1997, από τα δίκην εντυπωσιασμού μειωτικά, πολιτικά υπονοούμενα του παρόντος.
****************************************************

Δεκέμβριος 1997

 

“Αγαπητοί φίλοι,
Το ΚΚΕ, στα 80 χρόνια της παρουσίας του στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, υπήρξε πάντα ανυποχώρητος μαχητής και υπερασπιστής των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας.
Υπήρξε επίσης συνεπής προασπιστής μιας άλλης αντίληψης για τον κόσμο, σύμφωνης με τις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και εξακολουθεί πάντα, με ιδεολογική διαύγεια, να αγωνίζεται για τα ίδια ιδανικά.
Αυτή είναι η αλήθεια για όσους γνωρίζουν ιστορία και δε φοβούνται να είναι ειλικρινείς, είτε αυτοί ιδεολογικά ταυτίζονται με το ΚΚΕ είτε όχι.
Οι πολιτικές μου απόψεις, είναι γνωστό, δε συμπίπτουν ως προς την κοσμοθεωρία με εκείνες του ΚΚΕ. Ως ενεργός πολίτης, όμως, και υπηρέτης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, βρίσκομαι συχνά σε θέση συμπαράταξης αλλά και συναντίληψης με τους κομμουνιστές σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι αυτά που αφορούν στην εθνική μας κυριαρχία, που ήδη τελεί υπό αίρεση στο Αιγαίο, που αφορούν στο αντιλαϊκό περιεχόμενο του Μάαστριχτ και τους κινδύνους που συνεπάγεται για τους λαούς η "νέα τάξη πραγμάτων".
Αγαπητοί φίλοι,
Λυπούμαι που η εκτός Αθηνών απουσία μου για δημοτικό ζήτημα δε μου επέτρεψε να ανταποκριθώ στην τιμητική σας πρόσκληση.
Εύχομαι το ΚΚΕ να γιορτάσει τα 100 χρόνια της δράσης του σε συνθήκες καλύτερες για το λαό μας και την πατρίδα μας, για όλους τους λαούς της Γης. 
 
Με αισθήματα ειλικρινούς εκτίμησης
Σταύρος Παπασταυρόπουλος
δήμαρχος Λαυρεωτικής.
 
Επιστολή του δημάρχου Λαυρεωτικής στην ΚΕ του ΚΚΕ
για τα 80 χρόνια του ΚΚΕ
 

Μάιος 2013

 

Ανοικτή επιστολή
Λαύριο 1/5/2013
 
Προς 
Τον υπεύθυνο σύνταξης του εντύπου « Δημοτική Ενημέρωση »
που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην πόλη μας.
 
Αγαπητέ κύριε,
Για όσα στο όνομά μου αναφέρθηκαν στο έντυπό σας (σχόλιο στην τελευταία σελίδα ) έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις :
1. Το ότι συμμετέχουμε  στα κοινά δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε πολύτιμα στοιχεία του χαρακτήρα μας, όπως ευγένεια, ήθος, και ευπρέπεια, τα οποία κληρονομήσαμε από το σπίτι μας. Δεν συμφωνείτε;
2. Όντως συναντήθηκα τυχαία με τον κ. Λουκά, όταν μπήκε  στην ταβέρνα όπου γλεντούσα με την παρέα μου.
Τι θα έπρεπε να κάνω κατά την άποψή σας; Να τον πυροβολήσω; Προτίμησα να τον καλέσω στην παρέα μου και να τον κεράσω ένα κρασί, γιατί αυτό θεωρώ ότι επιβάλει το Δημόσιο ήθος. Διαφωνείτε;
3. Στις Δημοτικές εκλογές το 2006 πολλοί σύμβουλοι της σημερινής Δημοτικής πλειοψηφίας, ανήκοντες σε διαφορετική Παράταξη είχαν καταμαρτυρήσει στον κ. Λεβαντή πολλά περισσότερα απ’ ότι εγώ στον κ. Λουκά. Αυτό δεν τους εμπόδισε να συμμετάσχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές. Κατά την άποψή σας έπραξαν καλά ή έκαναν λάθος;
4. Επιτρέψτε μου να ξανακαταθέσω την άποψη ότι η παράταξή σας χρειάζεται επειγόντως επικοινωνιολόγο.
Με “καμμένα” (λόγω θητείας στην ΚΝΕ) μυαλά, δυστυχώς αυτές τις απόψεις που την εκθέτουν θα καταθέτει δημόσια.
 
Καλή Ανάσταση ( γενικώς )
Παπασταυρόπουλος   Σταύρος

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.