Στο παρασκήνιο πολιτικάντικες μεθοδεύσεις. Πότε θα γίνουν οι Δημοτικές εκλογές;

2013-07-11 16:50

 

 

 

Εντείνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, σχετικά με τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των ερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Έτσι, ενώ αυτές είχαν αρχικά προσδιοριστεί για τον Ιούνιο του 2014, το ρευστό πολιτικό σκηνικό και τα χαμηλά ποσοστά των κομμάτων της συγκυβέρνησης, κυρίως αυτά του ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το θέμα της μετάθεσης του συγκεκριμένου χρόνου.

Θεωρούν πως η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, εντός του 2014, θα αλλάξει το αρνητικό κλίμα και ενδεχομένως θα ανατρέψει την εις βάρος τους δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης.

Ωφελημένη κατά κάποιον τρόπο από αυτή την αναβολή, εκτιμάται επίσης πως θα είναι η ίδια η συγκυβέρνηση, αφού προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο του 2014 και πιθανό καταποντισμό των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για την έκφρασης της ενιαίας (αντιλαϊκής), πολιτικής.

Οι ίδιοι κύκλοι επίσης, θεωρούν πως η ταυτόχρονη διενέργεια δημοτικών εκλογών και εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, θα ενισχύσει τη χαλαρότητα της ψήφου και κατά συνέπεια θα τροφοδοτήσει μέσα από την κάλπη τη διαμαρτυρία και την αποδοκιμασία των υφιστάμενων πολιτικών εξαθλίωσης και λιτότητας, που ασκούνται πλέον από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο το γεγονός της μετάθεσης των δημοτικών εκλογών φαίνεται να διχάζει και τους δημάρχους, με άλλους να την επιθυμούν ως ευκαιρία να παρουσιάσουν στον κερδισμένο χρόνο κάποια ψήγματα δημιουργίας και όποιες το δυνατόν παρεμβάσεις που λόγω οικονομικής στενότητας έως τώρα δεν έχουν πράξει, και άλλους να βλέπουν αυτή τη δυνατότητα ως ανέφικτη και να μην επιθυμούν άλλον “χαμένο” χρόνο. Να υπενθυμίσουμε, πως, βάσει του “Καλλικράτη” η διενέργεια των δημοτικών εκλογών συμπίπτει με εκείνες για το Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες διεξάγονται κάθε πενταετία.

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.