Όχι στη νοοτροπία...Λεβαντή

2014-05-24 06:59

Φθάσαμε και στην αναμονή του αποτελέσματος της δεύτερης πλέον Κυριακής, με την επίσης αναμενόμενη σε αυτήν, τελική αναμέτρηση, όπως και το 2010, των κ.κ. Λουκά και Λεβαντή.

Η τετραετία για την οποία κρίνεται οριστικά στις 25 Μαΐου ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής και όχι η αντιπολίτευση, είναι μία τετραετία κατά την οποία ένα μεγάλο κομμάτι του λαού στο Λαύριο, στην Κερατέα, στην Καμάριζα, ευρύτερα ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού, οδηγήθηκε στους δρόμους της εξαθλίωσης, της ανέχειας, της απελπισίας.

Με δήμιό του τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), πορεύεται μόνιμα εδώ και τέσσερα χρόνια από το κακό στο μεγαλύτερο κακό και από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη.

Οι αυτοκτονίες, αποτέλεσμα της ανέχειας και της απελπισίας, οι αδικοχαμένες ζωές των φοιτητών από τα μαγκάλια της φτώχειας, η εξαθλίωση γενικότερα, βρέθηκε σχεδόν καθημερινά όλη αυτή την τετραετία στην ημερήσια διάταξη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι κατά τόπους εκφραστές της είχαν την υποχρέωση, απέναντι στο φτωχό λαό που υπηρετούν να καταδικάσουν από την πρώτη στιγμή τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα κόμματα από τα οποία αυτές εκπορεύονται και κυρίως τα πρόσωπα τα οποία τις υπηρετούν.

Κάτι τέτοιο, αν γινόταν, θε είχε πολυδιάστατη όχι μόνο σημασία αλλά και βαρύτητα, θα αποτελούσε τροχοπέδη στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνώντων.

Ήταν μία ευκαιρία γενικά που χάθηκε.

Στη Λαυρεωτική, στην Κερατέα, στο Λαύριο των μεγάλων εργατικών αγώνων, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Λεβαντής απεμπόλησαν αυτήν τους την υποχρέωση.

Περιορίστηκαν σε πομφόλυγα περί της οικονομικής κρίσης, λες και η τελευταία είναι θεόσταλτη, σαν να μην είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, που στόχο έχουν, πέραν των άλλων, τον αφανισμό της χώρας και την οικονομική της υποδούλωση στο ξένο, μεγάλο κεφάλαιο.

“Άκρα του τάφου σιωπή” όμως, όπως γράφει και ο Εθνικός μας Ποιητής στους Ελεύθερους Πολιορκημένους, από τους διοικούντες τον Δήμο Λαυρεωτικής, για τις ανάλγητες πολιτικές εξόντωσης του φτωχού λαού και ας είναι κομμάτι του ο λαός της Λαυρεωτικής, που τους τίμησε με την εμπιστοσύνη του το 2010. Φτάνει για τους διοικούντες να μη διαταραχθεί ο φιλοκυβερνητικός τους προσανατολισμός...

Σιωπή ακόμη και στα εκτενή σχόλια της εφημερίδας, για την επιλογή της Δημοτικής Αρχής, να μπλοκάρει δίχως καμία ενημέρωση, τη φορολογική ενημερότητα όσων όφειλαν στο Δήμο πλέον των 293€. Ουδεμία σημασία στο λαό...

Αντίθετα, εδώ και λίγο καιρό, οι διοικούντες τον Δήμο και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λεβαντής αποδεικνύονται ιδιαίτερα λαλίστατοι προκειμένου να διατηρηθούν στην εξουσία, διατυπώνοντας αμέτρητα, προπαγανδιστικά δελτία τύπου, πέραν των άλλων και κατά του πολιτικού τους αντιπάλου, πρώην Δημάρχου Λαυρεωτικής, Δ. Λουκά.

Τα επιχειρήματα της περασμένης τετραετίας επανήλθαν, η μπόχα των απορριμμάτων διογκώνεται, οι σιωπούντες στην εξαθλίωση -ελέω κεντρικών πολιτικών- του φτωχού λαού της Λαυρεωτικής, θιασώτες της Νέας Εποχής, δεν φείδονται βερμπαλισμών για την παραμονή τους στην εξουσία. Με διχαστικά επιχειρήματα διαχωρίζουν τώρα τους δημοτικούς συμβούλους σε Λαύριο και Κερατέα, θρέφουν τον υφέρποντα τοπικισμό και τινάζουν στον αέρα την ενότητα των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής, την οποία οφείλουν, αν μη τι άλλο, αυτοί πρώτοι να διαφυλάττουν. Μία νοοτροπία απόλυτης λαϊκής απαξίωσης.

Μοιραία λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, ο φτωχός λαός στις 25 Μαΐου θα γυρίσει την πλάτη στον κ. Λεβαντή απογοητευμένος μεταξύ άλλων, ειδικά στο Λαύριο, για την εγκατάλειψη των φοινίκων, την υποβάθμιση της καθαριότητας, το πισωγύρισμα της καθημερινότητάς τους...όπως πολλοί επισημαίνουν με νόημα.

Θα γυρίσει ο φτωχός λαός της Λαυρεωτικής την Κυριακή την πλάτη στον κ. Λεβαντή και την φιλοκυβερνητική του δημοτική παράταξη, έχοντας πλέον πεισθεί από τον ίδιο τον κ. Λεβαντή, πως χειρότερες μέρες, ιδίως δε χειρότερο εμπαιγμό, δεν μπορεί να περιμένει...

 

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.