Αποχώρηση Γιάννη Ξεφτέρη

2012-12-30 16:59

 

Αποχώρησε ο Γιάννης Ξεφτέρης από τη δημοτική παράταξη
ΚΕΡΑΤΕΑ-ΚΑΜΑΡΙΖΑ-ΛΑΥΡΙΟ-ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 Παρελθόν αποτελεί για τη δημοτική παράταξη ΚΕΡΑΤΕΑ-ΚΑΜΑΡΙΖΑ-ΛΑΥΡΙΟ-ΕΝΟΤΗΤΑ ο Γιάννης Ξεφτέρης.
Ο πρώην επικεφαλής της Λαυρεωτικής Αναδημιουργίας, μέσα από την επιστολή παραίτησης την οποία και παραθέτουμε, κάνει λόγο για φθίνουσα πορεία μιας αποδιοργανωμένης παράτασης, μιλά για παύση κάθε οργανωμένης πολιτικά δραστηριότητας, για παραγκωνισμό ενεργών μελών και απογοήτευση όλων όσων, όπως επί λέξει επισημαίνει, εργάσθηκαν με εντιμότητα και ηθική για την παράταξη.
Τέλος, δηλώνει παρών στην πολιτική σκηνή υποστηρίζοντας εκείνες τις δράσεις που είναι σύμφωνες με τις αντιλήψεις του και κυρίως με γνώμονα την τιμιότητα και την ηθική.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Mε την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μου την απόφασή μου να αποχωρήσω από την δημοτική παράταξη (Κερατέα- Καμάριζα, Λαύριο- Ενότητα), με την οποία ήμουν υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2010.
Η απόφασή μου αυτή είναι προϊόν ώριμης σκέψης, αφού περίμενα δύο χρόνια με υπομονή και χωρίς να τοποθετηθώ δημόσια, για τη φθίνουσα πορεία μιας παράταξης που ουσιαστικά αποδιοργανώθηκε ήδη από την επομένη των εκλογών και οδεύει προς τη διάλυση.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξα διότι αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2010 έπαυσε κάθε οργανωμένη πολιτικά δραστηριότητα της παράταξής μας, όπως συναντήσεις, ενημερώσεις, πολιτικός σχεδιασμός και διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών, εκλεγμένων και μη. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο παραγκωνισμός των ενεργών μελών, αλλά και η απογοήτευση όλων όσων εργάστηκαν με εντιμότητα και ηθική για την συγκεκριμένη παράταξη.
Παρά ταύτα, η αποχώρησή μου από την εν λόγω δημοτική παράταξη, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και τη γενικότερη αποχώρησή μου από τα κοινά. Στόχος μου είναι να παραμείνω ενεργός πολίτης (όπως άλλωστε ήμουν πάντα), προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια μπορώ στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία και υποστηρίζοντας όλες εκείνες τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, που είναι σύμφωνες με τις αντιλήψεις μου και κυρίως με γνώμονα την τιμιότητα και την ηθική.

  • Ο Γιάννης Ξεφτέρης διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης από το έτος 2006 έως το 2010 και επικεφαλής της Λαυρεωτικής Αναδημιουργίας από τις 27 Ιουλίου 2009 έως και την παύση της στα τέλη της προηγούμενης δημαρχιακής περιόδου. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με το Συνδυασμό Κερατέα - Καμάριζα - Λαύριο - Ενότητα και παρά την προτίμηση των ψηφοφόρων που τον ανέδειξαν πρώτο σε σταυροδοσία στην παράταξη, δεν εκλέχθηκε λόγω του εκλογικού νόμου, αφού η έδρα της παράταξης αποδόθηκε στην Κερατέα.
    Έχει διατελέσει επίσης, μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού Λαυρίου, του ΚΑΠΠΗ Λαυρίου, της ΔΗΚΕΔΗΛ και της ΕΝΕΛ.
    Παράλληλα, με την ιδιότητα του απλού πολίτη, προσπάθησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του μπάσκετ, του προσκοπισμού και του ποδοσφαίρου στην πόλη του Λαυρίου.
    Κομβικό σημείο στην ενασχόλησή του με τα κοινά της πόλης, στάθηκε η τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 24 Ιουλίου 2007, κατά τη συζήτηση του θέματος του Προαστιακού.
    Εκεί,  ο Ι. Ξεφτέρης, με την εντυπωσιακά εμπεριστατωμένη του παρέμβαση, συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της άποψης του Δήμου Λαυρεωτικής, ως προς την όδευση του Προαστιακού στην πόλη του Λαυρίου.

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.