Απρόσμενη εξέλιξη

2012-12-30 16:01

 

Απόφαση Σοκ για τον Καταναλωτή                                                                                  

Σαν να μην έφταναν τα ίδια τα προβλήματα βιωσιμότητας, ήρθε και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, την οποία και αποδέχτηκε ο Γ.Γ Δημόσιας Περιουσίας, σύμφωνα με την οποία  η υπουργική απόφαση παραχώρησης του οικοπέδου στον “Καταναλωτή”  είναι ανακλητέα.
Απευθυνθήκαμε στον πρώην δήμαρχο Λαυρίου και νυν επικεφαλής της παράταξης “Κερατέα- Καμάριζα, Λαύριο- Ενότητα” κ. Σταύρο Παπασταυρόπουλο, οποίος γνωρίζει όσο λίγοι το θέμα, είχε δε καταθέσει από τον περασμένο Αύγουστο ερώτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για το νομότυπο της ενοικίασης του κτηρίου του “Καταναλωτή” σε ιδιωτική εταιρεία.
Οι απαντήσεις του στα ερωτήματα που του καταθέσαμε είναι απόλυτα κατατοπιστικές.
 
 
Κύριε Παπασταυρόπουλε, 
Τι σημαίνει η πρόσφατη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, σχετικά με το κατάστημα “Καταναλωτής”  στο Λαύριο, όπου γίνεται λόγος για κατά παράβαση εκμίσθωση ακινήτου;
Μετά την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το Υπ. Οικονομικών – Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας στην οποία ανήκει το παραχωρηθέν στον "Καταναλωτή"  οικόπεδο, απέστειλε έγγραφο στον Συνεταιρισμό στο οποίο του ανακοινώνει ότι η γνωμοδότηση του Ν Σ έγινε αποδεκτή από τον Γ. Γ Δημόσιας Περιουσίας,και η απόφαση του Υπουργού της 26ης-8-2003  που του παραχωρούσε το οικόπεδο είναι ανακλητέα. (Έγγραφο με αρ. πρωτ: Δ10Α 1159704/4652ΕΞ2012/16-11-2012). Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Λαυρεωτικής.
Κάποιοι μιλούν για προσωπική σας δικαίωση. Για ποιο λόγο;
Γιατί στις 1-8-2012 υπέβαλα έγγραφη αναφορά στο Υπ. Εθν. Οικονομίας με το ερώτημα αν είναι νόμιμη η ενέργεια της ενοικίασης του κτιρίου σε ιδιωτική εταιρία πώλησης τροφίμων και ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. Κατά την άποψή μου παρ' ότι είναι παράνομη η ενοικίαση, διότι καταστρατηγεί τους όρους της παραχώρησης του οικοπέδου εκ μέρους του κράτους, εάν διενεργείτο διαγωνισμός υπήρχαν πολλές πιθανότητες να επιτυγχάνοντο καλύτεροι όροι ενοικίασης και κυρίως η απαραίτητη στις μέρες μας διαφάνεια όσον αφορά την διαχείριση Δημόσιας περιουσίας.
Ποια θεωρείτε πως θα είναι πλέον η εξέλιξη σ' αυτή την υπόθεση που αφορά και πλήθος εργαζομένων;
Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να απαντήσω επί του θέματος, διότι δεν είμαι νομικός. Εκτιμώ ότι και από μεριάς Υπουργείου, αλλά και από μεριάς "Καταναλωτή" θα εξευρεθεί η καταλληλότερη λύση προς το συμφέρον των εργαζομένων, των οποίων τα δικαιώματα κατά την άποψή μου δεν προασπίστηκαν κατά τη σύμβαση ενοικίασης (Μείωση μισθού περισσότερο από το ήμισυ, διαγραφή προϋπηρεσίας, μη καταβολή αποζημίωσης). 
 

 

Νέα

Διχάζει Λαύριο και Κερατέα η μπόχα της ΔΕΥΑΤΗΛ

2014-12-22 20:53
Αποκαλυπτική η τοποθέτηση του Γιάννη Παρασκευή  στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού...

Ετικέτες

Η λίστα ετικετών είναι κενή.